Yleiset katsastuspäivät on nyt kalenterissa

Yleiset katsastuspäivät on nyt lukittu:

ke 10.4 Runkokatsastusilta

to 25.4 Runkokatsastusilta

To 9.5 Runkokatsastusilta

ke 15.5 Sammutintarkastus klo 17-19

ke 22.5 klo 16-> Kaasuvalo Oy:n tarkastaja suorittaa kaasulaitteiden tarkastusta (maksu 130€/vene, luottokortti/lasku), ilmoittautukaa sähköpostilla; katsastus@kopu.fi

Ke 22.5 Sammutintarkastus klo 17-19

ke 22.5 Varustekatsastusilta

Ke 5.6 Varustekatsastusilta

Ma 10.6 Varustekastastusilta

ke 19.6 Varustekatsastusilta

Katsastukset alkaa iltaisin noin klo 18, ilmoittautuminen majan ilmoitustaulun listalle, ja paikalla olo ilmaistaan katsastajien tiedoksi laittamalla kulkuvalot päälle

Muistattehan, arvon veneilijät, että veneet pitää KoPun sääntöjen mukaan olla katsastettu juhannukseen mennessä, tuon päivämäärän jälkeen katsastamattomasta veneestä on seuran sääntöihin merkitty perittäväksi laiminlyöntimaksu. Menettely perustuu siihen, että seuran on raportoitava katsastukset liitolle heinäkuun 1. päivään mennessä, eli ao. järjestelylle on painava peruste. Hoitakaa katsastusasiat oikea aikaisesti kuntoon, se on kaikkien etu 🙂

Teema tämän kevään katsastuksissa

SPV:n katsastusohjeiden mukaan tämän vuoden katsastuksissa kiinnitetään erityishuomio nk. paukkuliivien tarkastustilanteeseen. Liivithän pitää olla komponenttiensa osalta ”parasta ennen” -kuosissa, ja vuosittainen tiiveystarkastus tehtynä. Olemme sopineet, että tiiveystarkastuksen suorittamisen dokumentointi voidaan hoitaa esim. liivien sisäpuolelle laitetavalla paperilapulla, jossa on päivämäärä ja tarkastuksen suorittaneen henkilön nimi. Ohjeet omatoimiseen tarkastukseen löytyy mm. seuraavsta nettiartikkelista: https://www.nettivene.com/artikkeli/paukkuliivien_helppo_vuositarkastus_pelastava_enkeli_kuntoon (kopioi linkki selaimesi osoitekenttään). Muista hankkia myös liivien varaosat veneeseen jos ne aiemmin ovat puuttuneet, koska tavalla tai toiselle lauenneet liivit on hyvä saada toimimaan myös lomareissulla kun varaosaliike ei ole lähettyvillä.

Koivusaareen maanläjityskenttä aloittanee vasta 2022 tai 2023, jos kaava on voimassa

Saimme huojentavia tietoja läjityspäällikkö Mikko Suomiselta kolmen seuran yhteispalaverissa 5.4. Nyt käsittelyssä oleva toimintaluvan hakemus on ylimitoitettu, eikä toimintaa tulla aloittamaan ennen kun seurojen väistösatama-asiat on ratkaistu. Maan käsittelyn laajuus pienene huomattavasti ja on selvää, että luvastakin tulee valituksia – tämä on Mikon mukaan normaalia. Tämän vuoksi hakuprosessit on käynnistetty etupaineotteisesti. Seurojen esittämät suojausvaatimukset ja rajoitukset ovat hänen mielestään järkeviä ja tullaan ottamaan huomioon. Maansiirtotyöt ovat sidoksissa valmisteilla olevaan kaavaan, eikä niitä tehdä ennen kuin kaava on voimassa. Nämä tiedot selkiyttävät KoPun tilannetta, mutta joka tapauksessa on jatkettava ponnekkaasti toimintoja turvaavan sataman hankkimista. Se saadaan todennäköisesti NJKn satama-altaan yhteyteen. Riittävien telakointialueiden osoittamisessa Helvenellä on merkittävä rooli. Länsipuolelle siirryttäisiin oman arvioni mukaan aikaisintaan vuonna 2023, jos kaavoitus etenee. Jos kaavan vahvistaminen jumittuu, niin ehkä jopa myöhemmin. KoPun satama olisi siis työn alkaessa poissa pahimmalta haitta-alueelta. Tämän mukaan mitään välitöntä hätää ei siis ole, vaan asiat saadaan sovitelluksi yhteistyössä seurojen ja kaupungin kanssa. Asia etenee, ja jätämme oman muistutuksemme asiassa ensi viikolla. Lupa-asiaa ja kaupungin suunnitelmia seurataan tiiviisti koko prosessin ajan. Satamaneuvotteluja jatketaan kolmen seuran yhteistyössä kaupungin kanssa niin pian kuin mahdollista.

Lauri Ilomäki

Varakommodori

Vuosikokouksen antia

Seuran Vuosikokous meni totuttuun tapaan ilman yllätyksiä. Yleisöä kuitenkin oli totuttua enemmän, varmaankin liittyen Koivusaaren toimenpidelupa-asioiden käsittelyyn.

Koivusaaren alueella toimivilla seuroilla on asiasta yhteinen linja. Mahdollinen läjitysalue ja maamassojen käsittely ei saa haitata seurojen toimintoja. Teemme naapuriseurojen kanssa läheistä yhteistyötä, mutta hieman erilaisten haittapainotusvaikutusten johdosta seurat tekevät omat muistuksensa.

KoPu:n muistutusta tekevässä ryhmässä on mukana valtakunnan korkeinta osaamista. Peruslähtökohta on neuvotteleva, varmistaen toimivan ja turvallisen kotisataman jatkuvuuden – mitä lupahakemus nykyisessä muodossaan ei takaisi.

Helveneelle on vakuutettu kaupungin toimesta, ettei mitään seuraa jätetä oman onnensa nojaan. Koivusaarihan ei ole ainut alue, jossa veneily ja rakentaminen ovat törmäyskurssilla. Siksipä Helvene ajaa kaikkien seurojen yhteisiä asiota, keskittyen telakointialueiden varmistamiseen. Seurojen toiminnan turvaamisesta, ml. telakointijärjestelyt, kaupungilla on Pajusen johdolla tehty eri kaupungin toimialoja sitova päätös.

.