Aihearkisto: roslagen

roslageniin erityisesti liittyvät asiat

Saaripaikka ehdokas?

Aivan Sipoon sisäsaaristosta ei ole tullut tarjolle paikkoja, joissa hinta ja pursisataman vaatimuksen täysin kohtaisivat.

Saaritoimikunnan on tarkoitus tehdä ennen Juhannusta kierros ja tutustua tarjontaan paikanpäällä. Sipoon rannikon läheisyydessä hintataso on lähes tuplaten verrattuna Pirttisaari/Onas alueella.

Pirttisaaren pohjoispuolella (60N11.18, 25E27.47) on tarjolla käyttöömme hetivalmis paikka. Suht’ syvä ranta, sähkö ja kaivovesi, sekä tukevahkon näköinen laituri. Laituria pitäisi ehkä hieman jatkaa ja laittaa poijut. Koillistuulella paikka ei kylläkään ole aivan suojainen.

Santahaminan eteläpuolitse purjehdusmatkaa tulee n. 21.5 nm

Suorinta mahdollista reittiä (Hevossalmen kautta) KoPusta matkaa on 20.6nm (Roslagen 28nm). Mahdollisimman suojasta reittia Sipoon saariston kautta  kertyy 25.4nm, jossa hieman avoimempaa sivutuuli osuutta jää nelisen mailia.

Saari on Sipoon yhteysalusliikenteen (Portöline) piirissä

Olisiko Tredjeholmen meille sopivan oloinen saaripaikka idässä?

• Sijainti on sopiva, harkinnan arvoinen paikka (75%, 24 Votes)
  • Pitäisi olla lähempänä, jatketaan etsintää (25%, 8 Votes)

Total Voters: 33

Loading ... Loading ...

Toinen retkitukikohta, kohde-esittely

Syyskokouksessa asetettu työryhmä on selvittänyt tähän mennessä useita saatavilla olevia vaihtoehtoja Helsingin itäpuolelta.

Ohessa esiteltävä Norrkullalandet (N60 14.4 E25 20.5) on monipuolisuudellaan ja hinnan puolesta noussut selkeästi realistiseksi vaihtoehdoksi.

Lue esittely ja ota kantaa

NORRKULLALANDETIN KOHTEEN ESITTELY JA SELVITYSRYHMÄN NÄKÖKOHTIA
Miten sinne pääsee?
Kolme erilaista reittiä. Kaikuluotaimella havainnoidut
syvyydet vedenkorkeuden ollessa -25cm.
1. Idästä sisäväylä Sipoon selän kautta, mitattu min syvyys 3,4 m
(KoPu – Hevossalmi – Kuiva Hevonen – Sipoon selän ja Kalkkirannan kautta – Norrkullalandet) 23 mpk.
2. Väylä länteen ohi Norrkullalandetista. Mitattu min syvyys 2,2 …2,4 m (KoPu – Hevossalmi – Vuosaaren satama – Gumbostrand – Norrkullalandet) 21 mpk. Erittäin suojainen reitti, avoin kuitenkin Vuosaaren sataman edustalla ennen Villingin saaria.
3. Ulkokautta ja idästä Sipoon selän kautta. Mitattu min syvyys 3,4m
(KoPu – Santahamina eteläpuolelta – Kuiva Hevonen – Sipoon selän ja Kalkkirannan kautta – Norrkullalandet) 24 mpk

Kohteeseen ajetaan 2m väylältä poiketen etelään Ryssholmenin itäpuolella sisään lahteen jonka syvyys n 3…4 m kohti laituria.

Kohteesta sanottua
Plussat
– suojainen käytännössä kaikille tuulille
– etäisyys KoPusta sopiva viikonloppuretkelle
– koneella-ajoreitti suojainen
– vesialue riittävä ja rantaan saa laiturin hyvin kiinni
– sähköt
– vesi
– monipuolinen tontti ja kaikki tarvittavat rakennukset
– yhteysveneelle saa paikan maantieyhteyden päästä, 42 km Helsingistä

Miinukset
– virallisten väylien syvyys on 2 m
– paljon rakennuksia kunnossapidettäväksi
– tarvitaan vähintään 15m pitkä laituri (saa rakentaa ja ruopata ilman lupaa)

Yleistä
Rakennuksia ei tarvitse isosti kunnostaa lähivuosina. On mahdollista, että rakennuskantaa muokataan vasta jonkin ajan kuluttua.

Sopii käytettäväksi myöhään syksyllä yhteysveneellä. Luonteeltaan saariston tukikohta plus monipuolinen mökki/talo.
Aitta ja yläkerta lisämajoitusta tarvitseville.

Tontti monipuolinen, pieni hiekkaranta (lapsille sopiva), paikka sulkapallokentälle tai usealle kahvipöydälle. Puutarhakin on sitä haluaville.

Talon isoon saliin mahtuu kunnon rapujuhlat syksyllä.

Muuta huomioitavaa

Lähiaikoina tarvittaneen poijut ja 15m jatkolaituri sekä yhteysvene.

Käyttökustannusten ei soisi kasvattavan seuran jäsenmaksua. Kohteen hoito on suunniteltava ja toimikunta on syytä perustaa.

Säännöt tilojen (yöpymis yms.) käyttöön kehitettävä.

Tämä on hyvä ja monipuolinen kohde. Sen hankkiminen voisi olla realistista, ja täyttää seuran jäsenten syyskokouksen v 2015 asettaman tavoitteen.

Tärkein kysymys työryhmän käsityksen mukaan on:  Onko seurassa riittävästi sitoutuneita käyttäjiä juuri tällaiselle kohteelle? Käytäjien lisäksi tarvitaan mm. ylläpitotoimikunta. (Jos tuo ehto toteutuu, voi työryhmä suositella kohteen hankkimista.)

Vertailua Roslageniin

-Seitsemän mailia lähempänä (=Porkkalanniemi)
-Tarvittaessa suojainen reitti (pl. Vuosaaren edusta vajaa 2nm)
-Itäsuunnassa (voi valita kohteen tuulien mukaan)
-Helpommin saavutettavissa myös pienemmälläkin veneellä
-Enemmän ja suurempia rakennuksia, hieman enemmän ylläpitotyötä odotettavissa

Käyntiraportti
Esite

Äänestys päättynyt: Kohde on saanut laajan kannatuksen (32/7 ääntä), joten kiinteistön arviointia jatketaan. Kun kartoitus on valmis ja lopulliset kaupan ehdot ovat tiedossa, kutsutaan jäsenkokous päättämään hankinnasta.