Eskaaderi – Pietari

Date(s) - 17.07.2018 - 25.07.2018

Kategoriat Ei luokittelua

KOPUN ESKAADERIPURJEHDUS PIETARIIN

Syyskokouksessa esillä ollut ehdotus yhdessä tehtävästä Pietarin purjehduksesta on täsmentymässä. Tarkoitus olisi purjehtia yhdessä Kotkasta Haapasaaren kautta Kronstadtiin ja sieltä edelleen Pietariin. Matkan kokonaispituus on noin 110 mpk, josta Haapasaari – Kronstadt –etappi on 75 mpk.

Voit tulla joustavasti vaikka jo Helsingistä alkaen tai liittyä porukkaan viimeistään Haapasaaressa. Sama paluun kanssa.

Olen itse liikkeellä Marisolilla (HR 42 ketsi) ja ohjelmassani on seuraavat etapit:

–          Lähtö Helsingistä Kotkaan perjantaina 13.7.

–          Kotkasta Haapasaareen tiistaina 17.7.

–          Haapasaaresta kohti Kronstadtia keskiviikkona 18.7.

–          Kronstadtissa olemme tuulista riippuen torstaina aamuyöllä tai aamulla

–          Torstain voimme viettää turisteina Kronstadtissa ja/tai vierailla etelänpuoleisella vastarannalla olevassa Orienbaumissa (Lomonosov) tai sitten jatkaa saman tien Pietariin

–          Paluumatka on tarkoitus aloittaa sunnuntaina 22.7. tai maanantaina 23.7.

–          Kotkassa olemme keskiviikkona 25.7.

–          Ja sitten lopuksi neljän päivän purjehdus Helsinkiin torstaista alkaen.

Edellä oleva aikataulu tarkoittaa sitä, että ehdimme olla Pietarissa 2-3 päivää. Pietarin ohjelma tehdään yhdessä mukaan tulijoiden kanssa.

Suomen puolen viranomaistarkastus on Haapasaaressa ja Venäjän puolelle Kronstadtissa, jossa meitä on vastassa passivirkailijat ja tulli. Viime vuoden kokemusten perusteella kaikki sujui asiallisesta ja melko ripeästi.

Viime vuonna olin varannut etukäteen paikan St Petersburg Central River Yacht Club  -nimisen pursiseuran satamasta (http://www.central-yacht-club.ru). Ko pursiseuran satamassa on hyvin tilaa, viimeksi siellä oli samaan aikaan noin 25 veneen brittieskaaderi.

Paluumatkamme sujui nopeasti myötätuulen saattelemana, joten ehdimme käydä ennen Kotkaa Ulko-Tammiossa ja Kaunissaaressa.

Jos olet kiinnostunut, niin ota yhteyttä, Jos et saa muutaman päivän sisällä vastausta sähköpostiisi, niin soita. Aikatauluun ja ohjelmaan liittyvät ehdotukset ja kommentit ovat tervetulleita.

Purjehdusterveisin

Esa Kalervo