Nuorisotoiminta

Tavoitteet

Nuorisotoiminnan tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille turvallinen ja hauska tapa harrastaa purjehdusta ja veneilyä. Otamme kunkin lapsen ja nuoren lähtökohdat huomioon ja autamme oppimaan lisää omalla vaatimustasollaan. Toiminnan säännöt ja periaatteet luodaan yhdessä purjehtijoiden, ohjaajien ja vanhempien kanssa.

KoPun nuorisotoiminta tarjoaa nuorisojäsenilleen mahdollisuuden ohjattuun kevytvenepurjehdukseen ja -harjoitteluun. Viikoittaisen harjoitusillan lisäksi kauden aikana pyritään järjestämään myös viikonlopun pituinen purjehdusleiri.

Jokaiselle pyritään tarjoamaan mielekkäät ja haastavat treenit taitotasosta riippumatta. Opetusta annetaan nollatasosta lähtien, aina kilpapurjehdusharjoitteluun asti. Kaikilla tasoilla on huomioitu myös purjehduksen teoreettinen puoli.

Lisää tietoa saa nuorisopäälliköltä. Ajantasainen tieto harjoitusten ajankohdista ja muista tapahtumista löytyy aina web-sivujen toimintakalenterista.

Kalusto

Nuorisotoimikunnan opetuskäytössä yhteensä kymmenen kevytvenettä sekä kaksi ohjaajien moottorivenettä:

• kaksi optimistijollaa (optischool)
  • viisi Zoom8-jollaa
  • Kopu perämoottorivene
  • Kopuri RIB perämoottorivene

Kevytveneiden lainaaminen jäsenille
Yleiset periaatteet:

• Seuran omistamat zoom- ja optimistijollat ovat jäsenten käytettävissä purjehdusharjoittelua ja tutustumispurjehduksia varten.
  • Veneet soveltuvat vain lyhytaikaisiin purjehduksiin KoPu:n sataman läheisyydessä. Jollia ei ole tarkoitettu kaukomatkoihin.
  • Sääolosuhteet ja turvallisuus on veneiden koon ja luonteen vuoksi otettava ehdottomasti huomioon.
  • Kevytveneellä purjehditaan aina kelluntavarusteet päällä.
  • Turvallisuussyistä nuorisojäsenet saavat lainata veneitä vain nuorisopäällikön luvalla.
  • Seura tai sen nuorisotoiminta ei ole vastuussa purjehtijoille tai veneille mahdollisesti sattuvista vahingoista. Jollille aiheutuvista vaurioista vastaa lainaaja. Seuran veneet on katsastettu ja vakuutettu.

Käytännön ohjeita:

• Venettä lainatessa lähetetään tieto lainauksesta, purjehdussuunnitelmasta ja arviodusta palautusajasta sähköpostilla(nuoriso@koivusaarenpursiseura.fi) tai tektsiviestillä(045-2 566 566). Samaan osoitteeseen merkitään veneissä tai varusteissa havaitut puutteet.
  • Koska veneet ovat koulutuskäytössä niitä ei pääsääntöisesti saa kuljettaa pois Koivusaaresta.
  • Osa veneistä ovat käytettävissä Roslagenissa (1 optimistijolla)
  • Kun veneitä käytetään kilpailuissa, lainaajat vastaavat veneiden kunnosta, käsittelystä ja palauttamisesta Koivusaareen. Myös kilpailuihin lainattaessa tarvitaan veneiden viemiseen pois Koivusaaresta nuorisopäällikön lupa.
  • Purjehdusiltoina ja leirien aikana etusija on toimintaan osallistuvilla.

Harjoitusillat

Jollaillat alkavat pyöriä taas kesäkuussa kun vedet ovat lämmenneet.

Toivotamme tervetulleksi kaikki lapset ja nuoret, jotka ovat purjehduksesta kiinnostuneita. Hyvä ikä purjehduksen aloittamiseen onkin juuri seitsemän vuotta ja siitä eteenpäin. Lisäksi tarvitaan uimataito ja harjoituksissa keliin sopivat vaatteet, vaihtovaatteet ja pyyhe.

Mukaan pääsee tulemalle paikalle ja ilmoittautumalla nuorisopäällikölle (nuoriso(ät)koivusaarenpursiseura.fi,  045 -2 566 566). Harjoitusiltojen ajankohdat löytyvät KoPun kalenterista.

Yhteistyö

Nuorisotoiminnassa  teemme yhteistyötä partiolippkunta Lauttasaaren Luotsityttöjen kanssa. Ajankohtainen toiminta näkyy kalenterissa ja ajankohtaista palstalle.