Pätevyyskirjan hakemiseen

Aiotko hankkia Kansainvälisen huviveneenkuljettajan pätevyyskirjan?

Pätevyyskirjan saaminen edellyttää hakijalta mm. todistusta käytännön veneilytaidoista.

Todistuksen voi saada kolmella tavalla:

1. Hakija suorittaa purjehduskoulussa päällikkökurssin ja saa siitä todistuksen.
  2. Veneilytaidot osoitetaan erityisellä tutkintopurjehduksella. Tutkintosuorituksia ottavat vastaan SPV:n nimeämät tutkintotarkastajat. Pääkaupunkiseudulla on useita purjehduskouluja ja tutkintotarkastajia.
  3. Liitenteen turvallisuusviraston (TraFi) nykykäytännön mukaan myös pursiseuran kirjoittama todistus riittää veneilytaidon osoitukseksi pätevyyskirjan saamiseksi.

KoPussa lausunnon antaa kommodori.  Lausunnon sisältö perustuu siihen, mitä kommodori jäsenestä tietää ja luotettavaan selvitykseen purjehduskokemuksesta, esim. lokikirja. Minimissään lausunto sisältää jäseneksi liittymisajan ja venerekisteristä saatavan tiedon.

Lisätietoa saat täältä www.veneily.fi/tiedot_ja_taidot/patevyydet

If you need KoPu statement for International Certificate of Competence for Operators of Pleasure Craft, please contact the commodore.